Folkeforsk.no
Heim
Vel emne
Statistikk
Om
Registrer deg
Logg inn
Heim
Vel emnet ditt
Drikk til maten til kvardags
NEG_28_5454_Øs_Idd
Transkripsjon av filen #NEG_28_5454_Øs_Idd
Kort rettleiar
metadata
sjå spørsmål
|
sjå fil
Nettleseren din støtter ikke visning av pdf
B. Jørgen Svensen Bokerød f. 1892. 1: Bruken av mjelk har øka paa alle vis. 2: Ja. Kjernemelk til poteter og flest, til middagsmat i det hele. 3: Prim. Mindre nu. 4: Under tider med melkemangel en øldunk. Omkr. aarhundre skifte ble det mindre og mindre brygget hjemme. Øl brugtes i onnetidene, det ble efterhvert tynnere eftersom en slog vand paa samme brygget. Efter honningtiden kan der ennu \[?træffes\] paa honningøl. Men ene- bærøl er det slutt paa. 5: I 1865 holdt Jørgens far sin mor med kaffe ved vildtfangst i \[?fallestokk\], ellers hadde hun ikke raad til kaffe. 6: Først brugtes havrekaffe siden ekte kaffe fra omkr. 1880. 7: 3 à 4 ganger 8: Nu brukes mer finmalt kaffe i koldt vand. Traktes ikke. Sjelden gang, især før i tia ble kaffien saltet. Klareskind før ikke nu. Har hørt om eggeskall. Kaffen klares ved at staa og synke. Jørgens mor \[s.2\] spaadde i grudd. 9: Kogt sukker i plater ferdigkjøpt, kandis, klippet sukkertopp ble brugt før i tia til siste kaffeklunken. Rafinade og farin nu, men lidet brugt, usukret kaffe drikkes altid til maten. 10: Fløte bruges altid. Egg i kaffen er ukjendt. 11: Thé drikkes saa at si ikke. 12: Brændevin ikke brugt til hverdags. Til gjæster og ved \[?\] arbeid i onne- tider. 13: Kjøpeøl, vørterøl og brus ikke til hver- dags, men imellem.
Lagre
Lagre og merk som ferdig
Vennligst logg inn for å starte transkripsjon
00:00:00
Gje opp transkripsjon
Transkriber ein tilfeldig
Førre
Neste