Folkeforsk.no
Heim
Vel emne
Statistikk
Om
Registrer deg
Logg inn
Heim
Vel emnet ditt
Måltider og mat
NEG_24_5927_Ak_Setskog
Transkripsjon av filen #NEG_24_5927_Ak_Setskog
Kort rettleiar
metadata
sjå spørsmål
|
sjå fil
Nettleseren din støtter ikke visning av pdf
I gamle dager brukte de mur (stor peis) Komfyr fekk de ca 1880. Kaffe var en daglig drikk fra ca 1860 åra. Poteter fekk de ca 1810. Bestefar (til N.S) Kristian Knudsen Kinnestad frakta poteter til Setskog i den tida fra Halden. Hanna Winsnes kokebok vart kjent på de største gardene her. Setskog er (bonde-) jord- og skogbruksbygd og har vøri svært isolert. Gjennomgangs veg fra Rømskog 1917. Moderne syn på tingene og gamal overtru lever jamsides. 1: I gamle dager måtte arbeidskaren ut på laven og traske med sliul kl 4 om morraen. På en steinhelle i ei ro hadde han spiklago (logo) så han såg å treske. Han fekk vel noe mat når han gikk, ellers var det \[\_morramat\] i 6 tida. \[\_Dugurd\] og da åt de helst graut kl 8. \[\_Middag\] klokka 12 Eftasverd klokka 4. I onner hadde \[s. 2\] de øktekaffe Klokka 8 om kvelden var det kveldsverd, og da var det helst graut og villing. 3: -- 4 -- 5: Middag 6: Eftasverd, kaffe og smør og brød og ost o.s.v. 7 - - 8 Nei 9 Vår, sommår, høst mest fisk. 10: Ved middag. Ja, til spekeflesk og pølse. 11 - - 12 - - 13 Kjøtt og flesk. Rømmegraut til barselkoner. 14: Itte makrell og kylling. 15: Det gikk mere over frå graut til kaffe og smør og brød og ost og sirup. Nei.
Lagre
Lagre og merk som ferdig
Vennligst logg inn for å starte transkripsjon
00:00:00
Gje opp transkripsjon
Transkriber ein tilfeldig
Førre
Neste