Folkeforsk.no
Heim
Vel emne
Statistikk
Om
Registrer deg
Logg inn
Heim
Vel emnet ditt
Baking
NEG_4_1494_Øs_Berg
Transkripsjon av filen #NEG_4_1494_Øs_Berg
Kort rettleiar
metadata
sjå spørsmål
|
sjå fil
Nettleseren din støtter ikke visning av pdf
14: Gjær og surdeig Min mor tok øllgjæren og knadde havremel i til en hård deig og bakte små kaker og la dem på en hjel til tørk til de var helt tørre, da kunne mann oppbevare dem så lenge mann hvilde. Når mann så skulde bruke dem bløtte mann dem opp i vann og rørte mel i, det blev gangbrød. 15: Surdeig skaffer mann seg ved å ta litt av deigen og oppbevarer i mel til neste gang og da løses den opp i vann før bruken. 25: Når det bakes surbrød må det foretaes grisling, d.v.s at man satte tre brød på grisla (en fjel med skaft på) Skuffa glørne tilside i \[s. 2\] ovnen og la tørr ved på, stakk så grisla inn i ovnen og lot luen slå over brødene, når de så ble litt brune tok mann grisla ut og snudde dem og vasket over dem med vann, satte dem inn igjen til det blev skorpe på di, så tok mann de ut og sopa ovnen med sope som var lavd av granbar, prøvde ovnen om den var passe varm, ved å kaste litt mel inn på den, hvis det brente med en gang var ovnen for varm og da lot vi den stå litt. Så satte vi brødene i ovnen og lot de stå en time Ærbødigst Olga Hoel adr. Solbrække Torpedal pr. Halden
Lagre
Lagre og merk som ferdig
Vennligst logg inn for å starte transkripsjon
00:00:00
Gje opp transkripsjon
Transkriber ein tilfeldig
Førre
Neste